Sminketips: Hvordan feste glitter på huden

Det finnes mangen forskjellige produkter du kan feste glitter med, til og med egne produkter kun for glitter påføring. Men trenger man egentlig alle desse forskjellige produktene – Kan vi ikke bruke noe vi alt har hjemme ?

…. Du trenger ikke et eget produkt til å feste glitter og et eget produkt til å feste rhinestones, løsvipper ect. Du kan fint bruke samme produkt til alle desse sminkeaccessorisene. Men må du absolutt ha et eget produkt for glitter har Too Faced et produkt kalt «Glitter Glue» som du kan bruke.

Har du løsvippelim som blir blank, ikke synes, når den er tørr kan du fint bruke det til å feste både glitter og rhinestones med. Du kan også bruke bryngele, f.eks den til H&M som jeg blander glitter med for å lage glitter eyeliner. Noen bruker faktisk vaselin og lipgloss også, men jeg føler det creaser lett dersom du skal ha glitter opp til globallinja.

Les også: Hvordan lage glitter eyeliner hjemme

Du trenger glitteret som du skal bruke samt bryngele eller blank løsvippelim til å feste glitteret med. Du kan feste glitteret på bar hud, altså uten noe under, eller over øyenskygger – Her er en liten how-to på hvordan du fester glitter på huden:

1. Start med å legge øyenskygger først dersom du vil ha øyenskygge i sminkelooken, når du har gjort dette påfører du et tynt lag med H&M bryngele eller løsvippelim. Det er utrolig viktig at du påfører et tynt lag og at du ikke drar produktet frem og tilbake på øyenlokket, da ødelegger du øyenskyggen som du har lagt før du begynte – Dytt produktet forsiktig på huden i stedet.

NB: Bruker du løsvippelim må du vente til den er blitt litt klissete, ca.30sek, før du påfører du glitteret over.

2. Når du har påført bryngelen eller løsvippelimen kan du påføre glitteret. Her er det også veldig viktig at du pakker/dytter på glitteret og ikke drar det over – Da unngår du å ødelegge det du har lagt under glitteret og du slipper å få så mye fallouts.

 

Tips til fallouts:

Når man jobber med glitter har det en tendens til å drysse og falle ned på resten av ansiktet. Et lite triks er å legge et papir/serviett under øyet slik at glitteret faller på det i stedenfor på huden. Du kan også påføre et tykt lag med pudder under for å så børste det vekk med en fluffy ansiktsbørste når du er ferdig med å påføre glitteret.

Skulle du få noen fallouts på huden kan du ta en tapebit og fjerne glitteret ved å presse tapebiten der hvor glitteret er og glitteret vil da feste seg på tapen i stedenfor huden.

 

2 kommentarer om “Sminketips: Hvordan feste glitter på huden”

  1. Heei, jeg bare lurer på hvor du har fått tak i det glitteret?
    Det virker som om alle unntatt meg vet hvor man får tak i det.
    Det er ikke muligens vanlig «hobby»-glitter?
    Fant noe på Ebay, med det var det SELVSAGT ikke shipping på..

    Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.