Sminkebørster – Must haves :

                             
Her er en liste over hvilken MAC børster jeg syns er must have. Desse børsten er en grei samling av de grunnleggende børstene man trenger  – Fint starter kit dersom du trenger hjelp til hvilken MAC børster du kan starte med.

Jeg deler opp lista i to deler, en for øyner og en for ansikt. Jeg skriver også litt om hver børste – Hva de brukes til og hvorfor man trenger akkurat den børsten.

Øyner: ( 200serien)

217:Blending brush –  Uten tvil den beste børsten til MAC. Den kan brukes til mye meir en bare blending, den kan også pakke på farge på øyenlokket, påføre concealer og m.m – Dette er en fin «første børste», har du ikke noen børster fra MAC er 217 en flott børste å starte med. 


224:Tapered blending brush –  Er også ein blending børste, men med litt mindre motstand i. Den kan også brukes til concealer. Den har lengre bust enn 217 og den er mer fluffy. Står du mellom denne og 217, velg 217! Denne er best til blending av øyenskygger.


219: Pencil brush – Den er tynn og liten, noe som er bra for presis, detaljert påføring av øyenskygger. Fin å legge farge med i globalen med, og fin til å duse ut eyeliner med.


239:Eye shader brush – En helt vanlig flat øyenskygge børste, flott å pakke på med farger på øyenlokket. Den er myk og god.


266: Small angled brush – Flott til å legge eyeliner med, men også til å fylle inn bryna med. Den er tynn og god for presis påføring av f.eks eyeliner.


242: Shader brush – Fin til å bruke med våtprodukter som paint pots, paints og pigmenter siden den er av syntetiske hår. Den kan såklart brukes til vanlig øyenskygge og til concealer.

 


Ansikt ( 100serien):


109: Small contour brush – Beste børsten til å legge kontur ved kinnbeinet med.  Den er flat på toppen, har tett bust som gjør den kompakt og god til å blende ut produkter med. Du kan også bruke den til å legge highlight med, foundaiton eller blush .


150 eller 134:Large powder brush –  Stor pudderkost som er bra til å påføre pudder, solpudder eller finish-/blotting pudder med.


187: Duo fibre brush – Denne er flott for foundation påføring, om du vil ha en slik «air-brushed» look. Du bruker stipple/swirl metoden. Det er absolutt en av mine favoritt ansikts-koster fra MAC. Du kan også bruke denne til å legge blush, highlight osv..


188: Small duo fibre brush – Den er lik 187 bare mindre, så du kan jo enten velge en av desse børstene eller ha begge. Med denne kommer du bedre til i kroker som er vanskelig å komme til med en stor kost. Den er mye mindre og bedre til blush.


190: Foundation brush – Viss du liker bedre slik type foundation kost er denne god til våt foundation. 
Selv liker eg å påføre foundation med 187, men det er smak og behag. Med denne børsten «maler» du foundationen på ansiktet istedenfor å bruke stippeling/swirl metoden som tidligere nevnt.


194 eller 195: Concealer brush – For å legge concealer med, men du kan også bruke denne til å legge pigment, paint pots, paints eller andre våtprodukter med. Så denne kan brukes like mye over øyet som under øyet.


182: Buffer brush – Kabuki brush som er fin å påføre mineral produkter med, den er også god til å legge pudder foundation med. Hvis du har gått litt overkill med kontur/skyggelegginga så kan denne hjelpe til med å blende/duse ut den sterke konturfargen/skyggen du la.

PS: Du finner tilsvarende børster fra SigmaBeauty – Like god kvalitet som MAC bare langt billigere i pris. Selv har jeg begynta å kjøpe Sigma børster i stedenfor MAC og jeg er meget fornøyd med mine Sigma børster! Ta en titt på de du også, her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.