Merker


Nettbutikker jeg anbefaler

Sephora.com, Inc.

Beauty Bridge - Reveal Your Natural Beauty!      Beauty Bay

Sminketips: Blush / Rouge

                                              
Blush finnes i mange forskjellige formula. Du får blush i pudderform, noe som de fleste kanskje er mest vant med, men du får også blush i kremform, mousse, flytende, spray. Du får også blusher med forskjellige finisher og farger. Og i dag kommer det litt tips til hvordan du kan velge ut den perfekte blushen for deg.
Selv liker jeg best kremblusher. Man får så frisk glød ved bruk av kremblusher, man ser heller ikke så tørr ut i kinnene. Krem blusher jeg anbefaler er MAC creamblush – Mac creamblush er enkle å påføre, de blender seg lett inn i huden og dei har mange flotte farger å velge mellom. Men over til hva dere bør velge:

 
 

Hvilken blusher burde jeg velge??
-Sliter du med blank hud og vil ha litt matt finish gå for pudderblush uten noe glitter/shimmer i, altså en helt matt blush. Om det er kompakt, løst, vanlig eller mineral er opp til deg.

-Har du tørr hud eller ikke vil at huden din skal se tørr ut, så kan du gå for våtblusher ( kremblush,mousse,flytende e.l.).

Bare husk at helt matt hud om sommeren vil se veldig unaturlig ut, ettersom man pleier å bli litt blank i ansiket om sommeren..Så gå for en våtblush om ikkje spray finishspray over ansiktet for å fjerne pudderlooken, MAC fix+ f.eks..  Du kan også bruke en pudderblush med shimmer/glitter/shine i som vil gi glød slik at huden ikke ser så matt ut..

 
Kald eller varm undertone??
Det er best å velge blush etter hvilken undertone du har.
Har du en kald undertone bør du gå for kalde blusher. Mens har du en varm undertone bør du gå for varme blusher.
– Veit du hvilken undertone du har?? Her er en guide til å finne ut undertonen din < TRYKK HER >

Hvilken rekkefølge??
Velger du våtblush bør du legge denne direkte på huden, ikke legg våtblush over pudder – For legger du våtprodukter over tørre produkter kan det lett se «cakey» ut.

Flytende foundation -> våt blush -> finish pudder/foundation pudder

Velger du pudderblush ikke legg den på våtprodukter, som flytende foundation. Da legger du heller eit finish pudder over hele ansiktet, etter foundation og så legger du pudderblushen. For legger du tørre produkter over våte produkter, vil det våte produktet suge til seg det tørre og da blir det vanskelig og blende ut blushen for den vil sitte «fast».

Flytende foundation – > finish pudder/foundationpudder -> tørr blush / solpudder.
 

Hvordan påføre blush?
Blush er for å få litt frisk farge i ansiktet, og for å forhindre at ansiktet ditt ser flatt ut. Det finnes regler for hvordan man skal ha blushen. Noen av desse reglene er feil.
Ikke smil for å få frem eplekinnene og påfør blush på dem. Det som skjer da er at når du ikke smiler lenger så vil kinnene gå tilbake til sin normale plass og da vil du se at blushen vil ligge for langt nede.

Den beste måten å påføre blush på er å se helt normal ut også legge blushen der du vil ha den. Eller du kan suge inn kinnene og legge den ovanfor hvor kinnene går innover ( på kinnbenet).  Andre huskeregler er for eksempel å ikke ha blushen for nær nesen. Det du kan gjøre er å legge 2 fingrer inntil nesen, du skal ikke legge blush i dette området.

Ansiktsformer (se bildene under):
-Har du rundt ansikt;
kan du dra blushen din fra kinnene og skrått opp mot hårfestet, da vil ansiktet se litt smalere ut.

-Har du smalt ansikt;
kan du dra den rett/bein (vannrett) strek ut mot hårfestet, som vil gjøre ansiktet bredere..

Eksempel på hvordan blush kan ligge til de forskjellige ansiktsformene:
 

Contour/blush/Highlighter:
Her ser du et bilde på hvor du kan legge kontur, blush og highlight i forhold til hverandre.
Trykk på bilde for å få det større.

Sminkebørster:
-Bruk en flussykost med litt motstand så du kan buffe/blende/duse ut blushen i ansiktet.
-Den bør ikke vær for stor, men slik at den passer akkurat inni kinnbena dine.
-Ikke ha for mye produkt på kosten når du påfører. Tapp av da overflødige på handen din før du påfører. Bygg deg heller opp til eit ønsket resultat i stedet for å ta for mye med en gang..


MAC 109                                                                     MAC  129


Legg inn en kommentar